cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Level 1

I ran a card for $32 , I applied it to invoice. Payment show credits are applied,the account has a zero balance but the AR report still has a credit of $32 how to fix it?

 
5 Comments
Highlighted
Moderator

I ran a card for $32 , I applied it to invoice. Payment show credits are applied,the account has a zero balance but the AR report still has a credit of $32 how to fix it?

Hello @staci2,

 

Let's open the available credits directly from your AR report so you can apply it to the appropriate invoice. You can delete it if its not a valid credits for your customer.

 

I'm adding a few references here to learn more about how you can memorize a report after customizing it.

 

Reach out to me if you have any other questions. Thanks!

Highlighted
Level 1

I ran a card for $32 , I applied it to invoice. Payment show credits are applied,the account has a zero balance but the AR report still has a credit of $32 how to fix it?

I did open it from the AR report and it is showing the payment applied.  It is the strangest thing I have seen in 7 years of working with QB I am sending ar first and then I will send the page after I click on the payment in the AR report so you can see what is going on.

Highlighted
Level 1

I ran a card for $32 , I applied it to invoice. Payment show credits are applied,the account has a zero balance but the AR report still has a credit of $32 how to fix it?

I did open the payment from the AR Report and everything is applied like it should be.  I am sending first the a copy of the AR Report and then I will send the payment after I clicked on it.  

Highlighted
Level 1

I ran a card for $32 , I applied it to invoice. Payment show credits are applied,the account has a zero balance but the AR report still has a credit of $32 how to fix it?

Here is the payment

Highlighted
QuickBooks Team

I ran a card for $32 , I applied it to invoice. Payment show credits are applied,the account has a zero balance but the AR report still has a credit of $32 how to fix it?

Thanks for adding some screenshots about your concern, @staci2.


To isolate the issue, open the Transaction History to verify which invoice the credit is applied to. I have a few easy steps to do this in QuickBooks.


Here’s how:

 

  1. Choose the Transactions tab under Customer Information.
  2. From there, hover your mouse to the Credit Memo and then right-click to select View Transaction History.
    ht.png
  3. This will open the Transaction History-Credit Memo window and then review the invoices.
    ht1.png

If it shows that it’s not associated with the correct entry, remove the credit and then link it to the appropriate invoice. The following links provide an overview of how to remove or unapply a credit from an invoice or bill.

 

Here's how:

 

  1. Press Ctrl + H on your keyboard to display the transaction history.
  2. Double-click on the invoice to view more details.
    ht2.png
  3. ON the Invoice page, choose the Apply Credits menu to see the Previously Applied Credits window.
    ht3.png ht2.png
  4. From there, clear the selection for credit and then hit Done.
    ht4.png
  5. Tap the Save and Close button on the Invoice page.

If it’s applied to the right transaction, run the Verify and Rebuild Data Utilities. The Verify Data utility identifies any potential data damage issues that might've caused the accounts to show the same amount on the report.


Meanwhile, the Rebuild Data utility repairs damaged data in your company file. Let me share this guide that will walk you through the process: Fix data damage on your QuickBooks Desktop company file.


Reach out to me if you have any other concerns or questions. I’ll be right here to answer them for you. Have a good one.

Need to get in touch?

Contact us